Villa La Tourelle – Oostende

Restauratie

Op het einde van de Albert I-promenade te Oostende, op de hoek met het Zeeheldenplein, prijkt midden de hoogbouw een als monument beschermde belle-époque-villa waarvan de gevel tot voor de ingrijpende gevelrestauratie met karakterloze tegeltjes was bezet en voorzien van banaal houten schrijnwerk. Een reconstructie van de gevelafwerking werd minutieus voorbereid en met groot vakmanschap tot uitvoering gebracht.

 

De restauratie-opdracht bestond erin de villagevel en de dakafwerking terug haar glorie van weleer te schenken. Dit gebeurde door een minutieus voorbereide reconstructie van de afwerkingen, waarbij zowel het pleisterwerk als het houten profileerwerk van het buitenschrijnwerk tot in de kleinste details werd uitgetekend.
Een ter plaatse op punt gestelde kleurenapplicatie zorgde voor een tijdloze finishing touch.
Dank zij een multidisciplinair uitvoeringsteam bestaande uit topvaklui kwam dit project tot ontplooiing en prijkt Villa La Tourelle terug op de Oostendse zeedijk, als stille getuige van de grotendeels teloor gegane royale 19de en vroeg 20ste eeuwse dijkarchitectuur van weleer…